Inspirerende foredrag I LOF Vestfyn - LOF Vestfyn

LOF Vestfyn

Viden i bevægelse

Store Statsmænd - 100 året for Mandelas fødsel

...

100-året for Nelson Mandelas fødsel

Med udgangspunkt i årelang interesse og rejser i Mandelas fodspor, komme vi her bag om myten – Nelson Rolihlahla Mandela.

Foredraget er en fantastisk livshistorie, der underbygges af billeder, Mandelas blev født som høvdingesøn og dermed potentiel folkeleder. Som studerende, blev han smidt ud af Universitetet på grund af sit politiske arbejde; men åbnede ikke desto mindre i 1952 – efter juridisk embedseksamen – Sydafrikas første sorte sagførerfirma.

I 1965 blev Mandela, som leder af ANC, idømt livsvarigt fængsel. De første mange år i fangenskab gik med hårdt straffearbejde i kalkbruddet på Robben Island ud for Cape Town. Ufortrødent fortsatte han sin politiske kamp og udtalte blandt andet: ”Demokrati er et ideal, som jeg er parat til at dø for”.

Efter 27 år i fængsel, blev Nelson Mandela løsladt i februar 1990. Han kendetegnede til sin død Sydafrikas demokratiske revolution. I 1993 modtog han, sammen med præsident de Klerk, Nobels Fredspris.I maj 1994 blev han indsat som Sydafrikas første sorte præsident.Han søgte ikke genvalg, da præsidentperioden udløb i 1999, men også efter sin død, vil Mandela altid være ”Afrikas store, gamle statsmand”.

Foredragsholderen Mogens Blume Schmidt har gennem årene skabt sig et forfatterskab, beskæftiget sig med undervisnings- og foredragsvirksomhed, og skrevet kronikker og artikler, herunder om markante personligheder, deres baggrunde, liv og gerninger. Mandela har her sin ganske særlige plads. Du kan læse mere om Mogens Blume Schmidt på hjemmesiden www.mogensblume.dk ... og kom og vær med til at sætte fokus på Mandela her i 100 året for hans fødsel ...

  • Nummer 181603 - Store Statsmænd - 100 året for Mandelas fødsel
  • Start 10.10.18 kl. 19:00-21:00
  • Underviser(e) Mogens Blume
  • Adresse Brenderup Forsamlingshus, Brenderupvej 22, 5464 (kort)
    Salen
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 50,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
10.10.2018 19:00-21:00 Brenderup Forsamlingshus Mogens Blume Kort

Underviser

Mogens Blume